Бъдещето на киното е триизмерно

Като отчита, че киното трябва да се бори за вниманието на зрителите с интернет, видеоигрите и свалянето на филми в домашни условия, консорциум от най-големите холивудски филмови студиа наскоро обяви плановете си да направи 10 000 киносалона в САЩ триизмерни, предаде ДПА.

Водещото студио в сферата на анимацията "Дриймуъркс" заяви, че отсега нататък всички негови филми ще бъдат 3D.

Заедно със списък от повече от 30 филма, които са вече в продукция, планът за триизмерните киносалони е едно от най-вълнуващите развития в Холивуд след появата на цветното кино преди 70 години смята главният изпълнителен директор на "Дриймуъркс" Джефри Каценбърг.

Влиятелни режисьори като Джеймс Камерън и Тим Бъртън казват, че вече работят над 3D проекти.

Специалистите прогнозират, че римейкът на "Пътешествие до центъра на земята" във формат 3D по романа на Жул Верн ще бъде блокбастърът на лятото и ще върне зрителите в киносалоните.

Големи надежди се възлагат и на анимационната комедия на Дриймуъркс "Monsters vs Aliens", а успехът, който неотдавна пожъна детският филм "Hannah Montana/Miley Cyrus: Best of Both Worlds Concert" на "Дисни" е доказателство, че бъдещето на киното е в 3D формата.

Филмът на "Дисни" донесе приходи от 31 милиона щатски долара през първия уикенд, а бе излъчван само на 683 места.

Деца и родители се редяха на опашка за скъпите билети и сложиха очила 3D, за да гледат любимата си звезда Майли Сайръс.

Поради напредъка в технологиите новите 3D изображения са цифрови, всичко е на фокус, цветовете са по-ярки и преживяването е по-истинско.

Новите очила са от твърда пластмаса с поляризирани лещи. БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини