Тайно средство открива пиратски копия на Vista

Инструментът се разпространява със системата Windows Update
Microsoft тайно е разпространила инструмент за откриване на нелегални копия на операционната система Vista, съобщават различни източници в интернет. Средството за търсене на пиратски "висти" идва със системата за обновление Windows Update.
Още в първия сервизен пакет за Vista бяха вградени инструменти за откриване на средства, които заобикалят процеса на активация. За да се презастрахова обаче, Microsoft пусна отделен антихакерски модул под формата на ъпдейт със статут "важен".
Въпросният ъпдейт се инсталира на компютрите с активирана система за автоматично обновление. Освен това инструментът е достъпен в списъка от компоненти, достъпни за ръчно зареждане. На потребителите се предлага да инсталират обновлението, за да може Vista да открива софтуера, "който заобикаля активацията и пречи на нормалната работа на системата".
За избягване на активацията на операционната система обикновено се използват хакерските средства Grace Timer и Paradox OEM BIOS. Първото от тях удължава срока до края на столетието. Вторият "крак" внася изменения в биоса, които "убеждават" Vista, че е инсталирана от ОЕМ производителя.
Когато открие някое от тези две средства, антихакерският инструмент на Microsoft предлага на потребителя да посети специална страница с инструкции за премахване на зловреден код. Ако потребителят не направи това, софтуерът на Microsoft елиминира действието на краковете. За да активира операционната система, потребителят ще се нуждае от легален ключ.
Източник: technews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини