Ален Делон кара с фалшиви регистрационни номера

Френският актьор Ален Делон беше обвинен, че се е движил с колата си в Швейцария с фалшиви регистрационни номера. За разлика от Франция в Швейцария регистрационният номер на колата се свързва повече с водача, отколкото с автомобила му.

Така че е възможно един човек да получи т. нар. "взаимнозаменяем" регистрационен номер за максимум две коли, на които той е притежател. Само колата, снабдена с взаимнозаменяемия номер, може да се движи. Делон се движел с един и същ регистрационен номер, за да си спести усилието да го снема и монтира всеки път, когато използва някоя от луксозните си коли - Порше, БМВ, Мерцедес, Линкълн. Според швейцарското законодателство обаче това е наказуемо.

"Мотивите за повдигнатото обвинение са свързани с нарушаването на закона и забраните, действащи в Швейцария", пише в обвинителния акт, съобщи швейцарският в. "Трибюн".

Генералният прокурор призна за виновен Делон за това, че е "получил незаконно разрешение за повторно използване на фалшиви регистрационни номера".

Прокуратурата наложи на актьора глоба от 10 000 швейцарски франка (6500 евро) и ако тя не бъде изплатена, Делон ще трябва да престои в затвора 100 дни. Той трябва да плати и разноските по делото в размер на 510 швейцарски франка (335 евро).

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини