Патрул на „Фронтекс” засече нова група мигранти край границата

Съвместен наряд на „Фронтекс” предотврати нарушение на българо-турската граница от група нелегални мигранти, предаде агенция „Фокус”.

Нарядът, съставен от български граничен полицай и двама полски служители, участващи в операция на агенция „Фронтекс”, е патрулирал в района на граничното съоръжение, източно от село Капитан Андреево.

Малко след полунощ полицаите забелязали група от около 25 нелегални имигранти, придвижващи се към българската граница. Веднага са били уведомени турските власти, които са задържали групата и така не е допуснато незаконно преминаване на границата.

Припомняме, на 5 юни, около 12.30 часа, граничен полицейски наряд от ГПУ „Гоце Делчев” е забелязал на съседна територия, близо до държавната ни граница, група от около 70 души. Незабавно към мястото са насочени още гранични наряди и е уведомена гръцката гранична полиция. Към 14.00 часа групата е задържана на гръцка територия.

През същия ден на ГКПП „Капитан Андреево” в един от вагоните на товарен влак, пристигащ от Турция, граничните полицаи са открили 6 незаконни имигранти. Те са били без документи, представили са се за сирийски граждани. Нелегалните имигранти са задържани в ГПУ-Свиленград.

При друг случай - на ГКПП „Лесово”,  граничните полицаи откриха с газов анализатор 5 незаконни имигранти, също представящи се за сирийски граждани. Нелегалните пътници, укриващи се в товарен автомобил с турска регистрация, са задържани

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини