Когато научиш, че във вените ти тече кръвта на врага (видео)

Видеоклип на Momondo показва как хора, уверени в националната си принадлежност и неприязънта си към определн народ, се променят, когато научат, че собственото им ДНК е по-разнообразно. Видеото показва представители на различни нации и техните реакции, когато научават, че във вените им тече кръвта на врага. 26 милиона са го видели във Facebook, още 3,5 млн - в YouTube от 1 юни насам.

Експериментът включва 67 души, сред които англичанин, французойка, рускиня, ирландец, кюрдска жена, кубинец, мъж от Бенгладеш. Те първо си казават националността и към кого изпитват неприязън. После им вземат образци слюнка за определяне на ДНК. Резултатите поразили участниците в експеримента: жената кюрд научила, че във вените й тече турска кръв, а англичанинът, който обявил, че мрази германците, имал германски корени. Французойката казва, че тестът трябва да стане задължителен за всички на планетата - не би имало екстремизъм, ако хората знаят корените си.

На всички участници било предложено да предприемат "пътуване по следите на ДНК-то си", както се нарича и проекта на Momondo, а слоганът му е "Светът без граници започва от свят без предразсъдъци".

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Az
    Az
    0 0
    21:32, 8 юни 2016
    Не ми пречи да карам американска кола и да мразя американци, даже защото не са я направили както трябва. Аз не съм тялото, което обитавам в момента и от какви материали е изградено малко ме интересува. Когато открият, кой и как ми отваря вратата, за да се кача в него, пак можем да говорим.
Последни новини