"Ден на бащата" в Националния военноисторически музей

"Ден на бащата" е днес в Националния военноисторически музей. Там от 10.00 до 18.00 часа с вход свободен ще има разнообразни забавления.

Специално за събитието Българската армия ще представи военни автомобили от Сухопътните войски - "Мерцедес" и "Хамър", катапултна седалка на ВВС, високопроходима линейка, участвала в мисии.

Партньорите на музея са подготвили атракции, игри и награди. Посетителите ще се почувстват като войници в кабините на ракетен комплекс "2К 52 ФРОГ "Луна-М" и вертолет "Ми-24". Ще бъдат предизвикани да се изкачат по 8-метрова стена за катерене и да се присъединят към скаутския лагер на открито, в състезателните тренажори ще се превърнат в пилоти от Формула 1.

Ще бъде обособено пространство и за бебета, в което със специални активности ще се насърчава партньорството между родителя и детето. Конструктор за млади откриватели, сглобяване на къщички и колички, видеоигри, решаване на загадки, приказки за парите и разнообразни интерактивни игри ще присъстват в програмата.

На надуваема писта децата ще управляват най-новите модели картинг колички, а с играта "Троп трайк" ще трябва да преминат през лабиринт, спазвайки пътните знаци. Любителите на колоезденето ще се забавляват с едни от най-атрактивните модели велосипеди. Тези, които искат да спечелят детско колело, могат да се включат в състезание по колоездене. Успешно финиширалите ще участват в томбола в края на деня.

Бащите ще могат да седнат зад волана на едни от най-модерните автомобили, както и да се насладят на увеличен, напълно реалистичен модел на многоцелеви изтребител "JAS-39 Gripen", специализиран автомобил за пътна помощ, трактор, тракторна косачка, телескопичен товарач, мини верижен товарач и влекач, на който децата ще могат да се качат и да си направят снимка, която да получат на магнит.

В "Деня на бащата" гостите на музея ще разберат как се инспектират горивата в истинска мобилна лаборатория, а бащите ще учат децата си как се сменят гуми в мобилен автосервиз.

Лятната читалня ще посрещне малки и големи с увлекателни четива и интригуващи истории, любими герои, книжки за оцветяване и игра, която ще покаже как забавлявайки се, да научим повече за българския бит и култура.
Изморилите се ще могат да отдъхнат в специално обособен ТВ-кът, където децата ще се забавляват с любими детски филми.

Източник: http://www.dnes.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини