Борисов очерта два варианта за стабилно мнозинство

Премиерът Бойко Борисов е на мнение, че за ГЕРБ няма по-добър момент за предсрочни избори от сегашния, защото всички социологически прогнозите сочат голямо предимство за партията. Пред журналисти той изрази недоумение защо парламентарната опозиция в лицето на БСП, ДПС и ДСБ въпреки това провокира към предсрочен вот.

"По-изгодно време за мен за избори няма, а те точно това провокират. Хайде - предсрочни избори, добре, да ги направим. Как ще се представят и какво ще стане? Аз нямам социологическа агенция, виждате, вие ги давате по вашите телевизии. Отговорно ли е това?" попита реторично той в разговор с журналисти в град Раковски.

Той очерта два варианта за стабилно управление при сегашната конфигурация в парламента - БСП, ДПС, ДСБ и "Атака" или ГЕРБ, Реформаторския блок и Патриотичния фронт.

"Виждам стабилно управление, само БСП, ДПС и ДСБ заедно, и Атака. Това би било стабилно управление, иначе, сега идвам от Славовица, може да видите как ме посрещнаха земеделците. Ние с Реформаторския блок плюс Патриотичния фронт, който ни подкрепя, е другото стабилно правителство", каза премиерът. В Славовица той участва впоклонение пред паметта на Александър Стамболийски, организирано от БЗНС.

В Раковски Борисов присъства на церемонията по откриването на 4 нови улици в град Раковски. Общата дължина на пътните участъци, изградени от началото на годината в града, е над 2 километра. За строежа им общината е получила 1 милион лева целева субсидия от държавния бюджет и е осигурила около половин милион лева съфинансиране.

 

Източник: http://www.dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини