Дилърът, задържан с над 300 грама наркотици, остава в ареста,твърди,че били за лична употреба

Районна прокуратура-Смолян привлече като обвиняеми две лица по незабавни производства за държане на наркотици

На 12 юни 2016 г., Районна прокуратура-Смолян привлече като обвиняем 36 годишния Илиян И., по незабавно производство за държане на наркотици, съобщават от пресцентъра на Апелативна прокуратура в Пловдив. 

Както СмолянБгвести.нет вече писа, на 11 юни т.г. обвиняемият е бил обискиран и от него са иззети над 11 грама марихуана, 64 грама метаамфетамини, 0,47 грама кокаин. При извършени по-късно претърсвания на лекия автомобил на мъжа от Търговище, както и на наетата от него стая в хотел в Смолян, са били открити и иззети още 13 грама амфетамини, около 8 грама марихуана, 12 грама метаамфетамини и др. малки количества наркотици. Общото количество на намерените наркотични вещества е с тегло 300,66 грама, а при извършения разпит Илиян И. се е признал за виновен, като твърдял, че наркотиците били за лична употреба. Той е задържан с постановление на наблюдаващия прокурор за срок от 72 часа.

Районна прокуратура-Смолян привлече като обвиняем и 26 годишният Севдалин Б., от село Върбина, който на 12 юни беше заловен да шофира след употреба на наркотици, а при обиска у него бяха намерени 0.24 грама амфетамин. Незабавните производства ще бъдат внесени в съда за разглеждане в законния тридневен срок.    

Припомняме, че двамата бяха задържани след специализирана полицейска операция по линия на противодействие на наркопрестъпността на територията на РУ-Смолян, която се проведе през почивните дни в село Полковник Серафимово. Там за поредна година се проведе музикален фестивал за чужденци „Планински поляни“, събрал над 2 хиляди англичани и българи. По заповед на шефа на Регионалната дирекция ст. комисар Николай Димов бяха извършени множество проверки на лица и автомобили, при които бяха установени нарушенията и започнати три незабавни производства за притежание на наркотични вещества срещу български граждани.

СмолянБГвести.нет

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини