Асоциацията на Силви Вартан дари специализиран уред за новородените в смолянската болница

Изображение 1 от 2

    Асоциация „Силви Вартан за България” направи дарение на МБАЛ „Д-р Братан

    Шукеров” АД - Смолян. Дарението се осъществява чрез „Българският червен кръст”. То е на стойност 13 334 евро и е предоставено за нуждите на Неонатологично отделение.

    Модерната реанимационна маса е предназначена за родилна зала, където бебетата се посрещат веднага след раждането.

     Тя ще помага при предоставяне на качествени здравни услуги и грижи за тях. С нея се осъществява реанимацията на бебетата, които не могат да се адаптират към извънутробния живот, веднага след раждането. Чрез апаратурата се помага на дишането и сърдечната им дейност да функционират нормално, предоставя се лесен достъп при необходимост от медикаментозното и кислородно лечение. А за всички останали бебета тя осигурява един температурен комфорт”, обясни началникът на отделението д-р Хризантема Георгиева. Тя посочи, че имат подобна маса, която е на 25 години, вече е остаряла и не може да се поддържа технически. „Имахме огромна нужда да я заменим с нова. Два пъти сме изпращали писма до Асоциацията, която е помогнала на много неонатологични отделения в страната. От тях ние вече имаме едно дарение - лампа за интензивна фототерапия.

    Добре, че съществуват такива организации, които помагат за здравето”, каза още д-р Георгиева. В по-голямата си част Неонатологично отделение е оборудвано с помощта на подобни инициативи. Най-голямото дарение, което е получило отделението бе през 2006 г. от инициативата „Българската Коледа“.

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини