Ненчев наблюдава учение на 68-ма бригада ”Специални сили”

Министърът на отбраната даде много висока оценка на личния състав и командването на 68-ма бригада "Специални сили" за учението INFLEXIBLE COURAG на "Црънча".

"Изключително съм впечатлен от момчетата и момичетата от специалната бригада и ще продължим да работим те да получат сертификат на "Тактическа група за специални операции", каза министърът, цитиран от БТА.

За въоръжението на военнослужещите министър Ненчев посочи, че то е "сравнително добро" и допълни, че прави всичко възможно да се осигурят средства за допълнително оборудване. 

"Подготвят се промени в Закона за отбраната и въоръжените сили, с което Бригадата ще премине на пряко подчинение на началника на отбраната, каза още Николай Ненчев. Той уточни, че обсъждането се очаква да започне в началото на юли. 

"Промените в Закона целят по-чиста структура на управление, бързо и ефективно поставяне и изпълнение на задачите и по-добро управление на финансите, обясни началникът на отбраната генерал Константин Попов. 
По думите му командирът на бригадата ще може да поставя задачи и разчети, съобразно с бюджета. 

В учението на полигон "Црънча" участват близо 300 военнослужещи, авиационна, транспортна и специализирана техника от 68-ма бригада "Специални сили" и ВВС. 
Работи се по елементи от широк спектър задачи, изпълнявани от Силите за специални операции. 

Военното формирование, което ще бъде сертифицирано, е в състав от 150 военнослужещи и е декларирано за участие в Компонентното командване за специални операции на Силите за отговор на НАТО. 

Като част от Алианса групата ще бъде в готовност за изпълнение на задачи по водене на специално разузнаване и наблюдение, на директни акции, оказване на военна помощ и подпомагане чрез обучение и съветване на въоръжените сили на приятелска държава, неутрализиране на терористични лидери и освобождаване на заложници. 

Формированието ще започне четвъртото си бойно дежурство от 1 януари 2017 година.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    J
    J
    0 0
    22:19, 23 юни 2016
    Боже докъде докарахмае Ненчев който идва ли е ходил войник пък и да е ходил бил е в кухнята дава оценка за приминалото учение и то професионална Нерде земеделец нерде военна оценка Как ли се обръщат от срам бивщите покойни генерали от сдлавната ни армия от 1913 г да до 1989г АБСОЛЮТЕН РЕЗИЛ Но този ГЕНЕРАЛЗЕМЕДЕЛЕЦ си го избра един друг ГЕНЕРАЛ ПОЖАРНИКАР А за армията да не говорим 20000 гашлювци от тях 1000 жени които са непрекасното в мензиз и ние чакаме спокойствие и отлранителна мащ Е имаме войнстващ ГЛАН
    ВНОКОМАНДВАЩ готов винаги да ни поведе ккъм РУСИЯ пардон към КУХНЯТА С фасулева чорба
Последни новини