HBO спира "Винил" на Скорсезе и Мик Джагър

Телевизионният канал HBO заяви, че ще спре излъчването на музикалния си сериал "Винил", дело на Мартин Скорсезе и Мик Джагър.

Въпреки че беше обявено, че поредицата ще получи втори сезон, решението на канала бе сменено и феновете ще си останат само с един сезон.

Причините са няколко, като сред тях са напускането на един от създателите - Терънс Уинтър, поради творчески различия, нисък рейтинг и скъпа продукция. Само първият двучасов епизод е струвал 30 милиона долара от общо 100-те милиона бюджет.

Сериалът ни връща през 1973-та. Ричи Финестра (Боби Канавали) e мениджър на звукозаписен лейбъл, загубил вяра в музикалната индустрия, пропил се и затънал в сериозна каша. Точно преди да удари дъното обаче, Ричи попада на шумен рок-концерт на изгряваща група, наречена New York Dolls….

Актьорският състав на “Винил” включва Оливия Уайлд - известна още като чаровната 13 от "Д-р Хаус", Рей Романо ("Всички обичат Реймънд") и Джуно Темпъл. Сюжетът смесва измислени герои с актьори, които играят реални музикални звезди (като Дейвид Боуи, Елвис Пресли и Лу Рийд) - сериалът е амбициозен, скъп и според създателите - с гарантиран успех.

Целта и амбицията на "Винил" според Скорсезе бе "музиката да бъде част от сюжета, но и целият сюжет да бъде като едно музикално парче", да се усети как музиката е дефинирала живота на хората преди около 50 години. За Мик Джагър "Винил" е образът на един вълнуващ и несигурен период в музиката, когато западащият метрополис се превръща в сцена за пънка, диското и хип-хопа.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини