Десетки се изгориха в САЩ на семинар за нестинари

Поне 40 души получиха изгаряния от ходене по горящи въглени като част от семинар за повишаване на самочувствието, организиран от популярния лектор за лична мотивация Тони Робинс, съобщиха от пожарната в Сан Антонио, щата Тексас.

Пред конгресния център "Кей Бейли Хътчисън" в четвъртък късно вечерта е било организирано нестинарско упражнение. Джейсън Евънс, говорител на пожарната служба, обясни, че мнозина от събралите се поискали да опитат да минат по разстланите въглени. В резултат на това много от тях са получили изгаряния.

Около 30-40 души са били откарани в отделението за изгаряния в близка болница, а други са получили първа помощ на място и са се приберали вкъщи. Не е ясно колко души са се включили в нестинарския опит.

Целта на тридневния семинар е била да помогне на участниците "да преодолеят всякакви граници" и да подобрят качеството си на живот.

Това не е първият подобен инцидент. Според американски медии през 2012 г. на събиране на около 6000 души на семинар на Робинс в Калифорния са получили изгаряния 21 души. Една от причините за това е, че заради струпването на желаещи за минат през разстрланите въглени е забавено темпото на преминаващите. Поради това не са се оказали по-продължително време върху въглените и са получили изгаряния.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ан
    Ангел
    2 -3
    15:14, 27 юни 2016
    Нестинарството (на гръцки: Αναστενάρια) е древен езически култ, при който извършващите го след изпадане в транс танцуват боси върху жарава въглени.
    Нещо ЕЗИЧЕСКО ДУШЕПАГУБНО И ЗЛО УЧЕНИЕ КОЕТО НИ Е ПРЕДАДЕНО НЕ ОТ ГОСПОД А ОТ ЛУКАВИЯ САТАНА КОЙТО Е ЕДИН АЛА ПАЯЖИНИТЕ МУ СА МНОГО !!!! ЗЛОТО Е ЕДНО НО ОТ НЕГО ИЗЛИЗАТ нестинарство ереси секти лъжеучения врачки гледачки астрономи култове и много други и всички грехове които вършим .... нашата борба е срещу дявола не срещу нас хората нашия враг е един ! а това че много хора са обсебени от него и са предали душите си на дявола ..... борбата е срещу него трябва живеем по Божията воля и вършим неговите заповеди защото това е истината и пътят към спасението ПРАВОСЛАВНАТА ВЯРА и нашия Бог ! един Бог в 3 лица ОТЕЦ , СИН и СВЕТИЯ ДУХ !!! Един Господ, една вяра, едно кръщение
Последни новини