БСП в Смолян стартира допитване как да участва в изборите за президент

Днес в област Смолян стартира  Общопартийното допитване по какъв  начин БСП да участва в  предстоящите избори за президент и вицепрезидент на Република България и с кои партии е допустимо да се водят преговори за общи кандидати.

Общинска избирателна комисия в състав-  Милко Гавазов – председател и членове Рабие Кьосева, Евгений Атанасов, Анета Шахонова и Здравка Кавалова ще организира и проведе допитването в Община – Смолян в периода от 27 юни до 03 юли. С решение на Общинския партиен съвет на БСП от 24 юли бяха формирани 52 изборни бюра, в които партийните членове при условията на всеобщо и тайно гласуване ще изразят волята си по двата въпроса.

         В родното си село Момчиловци своя глас вече даде народният представител  Дора Янкова, която след гласуването заяви:  „Допитването за „Президентските избори“ ще консолидира социалистите в БСП, тъй като отчита тяхното мнение и това е предпоставка за изключителна мобилизация на актива за предстоящата победа на БСП в Президентските избори“  заяви Янкова.

            Първи приключиха допитването социалистите от село Петково, където гласуваха почти 80 % от членовете на ОПО. В тази партийна организация гласува и председателя на Общинския партиен съвет адв.Милко Гавазов. „Допитването е поредната проява на нашата демократична същност” заяви след гласуването Гавазов и допълни, че БСП тръгва към изборите за президент с намерение да ги спечели.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини