РИОСВ се включва в акцията за лечението на Гергана от Смолян,страдаща от рядко заболяване

360 лева ще бъдат дарени за лечението на 33 годишната Гергана Павлова от Смолян, която страда от изключително рядко заболяване и е самотна майка.

Средствата са събрани от благотворителния базар с творби от конкурса „Дарове от планината”, организиран от РИОСВ – Смолян. Инициативата с базара стартира в края на 2015 година, като финал на конкурса за творби от природни материали. Все още има творби от изложбата във фоайето на инспекцията и те също могат да бъдат купени с благотворителна цел.

Припомняме, че в конкурса участваха повече от 220 деца на възраст от 6 до 9 години от седем училища, една детска градина и клуб „Краезнание” към ОДК – Смолян. Голяма част от участниците оставиха творбите си, за да бъдат продадени с благотворителна цел.

Освен парите от конкурса, екипът на РИОСВ – Смолян и РЛ – Смолян ще дари и лични средства, събрани за лечението на Гергана Павлова.

Всеки, който желаете да помогнете, ето и данните на банковата сметка и телефон на Гергана, която сама се грижи за 11 годишното си момиченце, въпреки жестоките болки от заболяването  „рецидивиращ полихондрит“, от което в света страдат 800 души:

Централна кооперативна банка

IBAN BG66CECB979010B2148000

BIC : CECBBGSF

Гергана Павлова

Телефон: 0894 321021

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини