90% от млечните продукти в заведенията за хранене били със съмнителен произход

Повече от 90% от млечните продукти, предлагани в заведенията за хранене, са имитиращи и със съмнителен произход. Това каза Симеон Присадашки от Асоциацията на млекопреработвателите в България.

"С новата наредба аналогови продукти, които имитират млечните продукти, могат да бъдат продавани на крайния потребител единствено в крайна опаковка от производител", заяви той пред БНР относно възможностите за преценция.

"Ако това нещо, което е заложено в наредбата, успее да се реализира, изключва по всякакъв начин консумацията на аналогови продукти в заведенията", смята Присадашки.

В момента в процедура на обществено обсъждане са четири наредби, които пряко засягат производството и качеството на млечните храни. Те целят да доведат до възможност потребителят лесно да се ориентира от какво е произведено това, което си купува.
Симеон Присадашки каза още, че за да бъдат ефективни проверките на Агенцията по храните, те трябва да се извършват от екипи от други населени места, за да не бъдат разпознаваеми от нарушителите.
 

Източник: http://www.actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини