Представят новата книга на писателя Петко Дечевски

Клубът на дейците на културата организира творческа вечер на писателя Петко Дечевски и представяне на неговата най-нова книга „Затаени върхове“ , което ще бъде на 5 юли от 18 часа в зала „Петър Стайков“. Дечевски е автор на няколко белитристични книги. Негови разкази са печатани в различни периодични издания. Той има научна степен „доктор“ и е член на независимите писател в България. Дечевски е роден през 1938 г.в с. Момчиловци, Смолянско. Завършил е ВМИ- София.
Защитил е дисертация на инженерно- педагогическа тема в областта на професионалното образование и е придобил научна степен „Доктор”. Автор е на редица публикации и доклади в национални и международни конференции. През 2013 г. е получил награда за къс разказ от Национален Литературен Конкурс „Дивото“ за разказа си „Мечка и Баща“.
Автор е на 9 книги с разкази, някои от които на автентичен диалект от средните Родопи, носещи чара и магията на планината, между които -„Непознати истини”,”Радостта идва от душата”,”Султански огън”,”Християнският пламък”,”Чатунова сушина” и други. Неговият роман в три части ”Жарава от буковици” е претърпял няколко издания. 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини