Сбогом на BlackBerry Classic

BlackBerry обяви, че спира да произвежда и продава смартфона си BlackBerry Classic, но въпреки това не напуска пазара на тези устройства. Според компанията е време за промяна, колкото и да й е трудно, съобщава онлайн изданието VentureBeat.

"За BlackBerry и най-вече за нашите клиенти най-трудното е да приемем, че промяната създава пътища за нови и по-добри преживявания. Когато станах главен мениджър на устройствата на BlackBerry, говорих за трите най-важни елемента за успех: да разширим избора за клиентите, да се възползваме от нашите най-добри възможности в потребителското изживяване и сигурността и да надграждаме върху родословието на BlackBerry", коментира Ралф Пини, главен оперативен директор и главен мениджър на отдела за разработка на устройства в компанията.

Така на практика BlackBerry вече няма да произвежда никакви устройства със своята операционна система BB10. Компанията ще продължи да поддържа платформата още известно време. Засега тя обещава, че ще има нови нейни версии тази и следващата година.

Моделът BlackBerry Classic беше представен през 2014 г. Той има класическия дизайн на устройствата на компанията, като има хардуерна клавиатура и сензорен екран. Според Пини моделът е надхвърлил средната продължителност на живота на смартфоните и компанията е доволна от неговото представяне, но е време за промяна.

Засега тя не дава подробности за своите бъдещи планове в сегмента на мобилните телефони. Според източници на VentureBeat обаче тя работи по три нови смартфона. Те ще използват Android за своя операционна система. Очакванията са те да са готови по един на всяко следващо тримесечие.

Източник: dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини