Родопски самодейци с награда от Националния събор на читалищата

Изображение 1 от 3

    Самодейните дейци от НЧ „Светлина” 2011 в чепеларското село Зорница взеха участие в VIII Национален събор на читалищата в град Бяла, обл. Варна. На 25. 06. 2016 г. гайдарският състав, с ръководител Валери Дуев, откри втория ден от програмата на събора. Групата от Зорница предизвика фурор и развълнува публиката с изпълненията си. Атанас Чиликов и Карамфилка Чиликова изпяха самостоятелно няколко родопски песни, а жури без колебания отличи изпълненията на самодейците от чепеларското село с най-високите оценки – златен медал от организаторите, статуетки и грамоти.

    Националният събор на читалищата е място, на което си дават среща читалищните дейци от цяла България. В него по традиция участват танцови и певчески състави без жанрово ограничение. Организаторите поощряват и други по-нестандартни форми на творческа изява - като изложби на изобразителни и приложни изкуства, скечове, възстановки на обичаи от различните области на страната и други.

    В рамките на събитието се проведоха и дебати по актуални читалищни въпроси, с участието на представител на Министерство на културата. 

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини