Великобритания напуска единния пазар след Брекзит

Новоназначеният финансов министър на Великобритания Филип Хамънд заяви, че Обединеното кралство ще излезе от единния  пазар след напускането на Европейския съюз, но ще преговаря с европейските държави за достъп, предава "Индипендънт". 

"Ще излезем от единния пазар вследствие на решението си да напуснем Европейския съюз", каза Хамънд в радио интервю.

Той допълни, че предстои да бъде решен въпросът как да се преговаря с ЕС не като част от него, но като съсед и партньор в търговията. 

"Бих искал да договорим достъп до единния пазар за британските компании, за да можем да продължим да продаваме стоките и услугите си на пазара на ЕС и да продължим да се радваме на преимуществото да консумираме стоки и услуги на ЕС, както правим сега", каза министърът от кабинета на новия премиер Тереза Мей.

Хамънд отхвърли идеята за извънреден бюджет заради Брекзита, но потвърди, че напускането има силен негативен ефект върху икономиката. 

"Предизвикателството за нас е да изпратим възможно най-бързо и силно утвърдителни сигнали за бъдещето ни към международната инвеститорска общност, към британските компании и потребители, за да накараме тези инвестиции в Обединеното кралство да се случат", твърди Хамънд. 
 

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини