Сигнал за убита мечка вдигна на крак експерти и полиция

“Групата за бързо реагиране” към РИОСВ–Смолян на 23 юли спешно е извършила проверка по сигнал за убита кафява мечка, в землището на с. Брезе, община Девин. 

Сигналът до полицията за открития труп на дивото животно в местността "Падините" е подаден в 18.30 ч. на тел. 112 от служител при РИОСВ-гр.Смолян. На местопроизшествието е извършен оглед от дежурна оперативна група при РУ-Девин. В проверката са участвали и представители на РИОСВ-Смолян и Държавното ловно стопанство "Извора".  Констатирани са следи от кръв и влачене на трупа до мястото на загробване, на около 300 метра от дивечова хранилка. Съдействие са оказали екип на РС ПБЗН – Смолян за транспортиране на трупа на мъртвото животно в МБАЛ – Смолян за извършване на аутопсия. Образувано е досъдебно производство в РУ-Девин.

От пресцентъра на екоинспекцията в Смолян уточняват, че съгласно Приложение №3 на Закона за биологичното разнообразие, кафявата мечка е защитен вид. За изясняване на случая, инспекцията ще сезира Окръжна прокуратура – Смолян за вземане на отношение по компетентност по смисъла на НК.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини