Експерти: Русия може да превземе Полша за една нощ

Експерти от американския аналитичен център Atlantic Council са стигнали до извода, че Русия може да превземе Полша само за една нощ, пише „Билд“.

Според анализаторите в тази връзка НАТО трябва винаги да е готова да се противопостави на Русия и при необходимост да й нанесе твърд ответен удар.

„Дори и в момента Москва да не е заинтересована от пряк сблъсък с НАТО, всичко може да се промени за една нощ и да бъде реализирано в най-кратки срокове. Още повече, че съответните планове и необходимите ресурси са отдавна подготвени“, се казва в изследване на  Atlantic Council.

Отбелязва се, че експертите предлагат и варианти за ответен удар. Според тяхното предложение цели могат да бъдат московското метро, електроснабдителната мрежа на Санкт Петербург и руския държавен телевизионен канал RT.

Освен това според анализаторите на центъра Полша „трябва да даде на Русия да разбере, че в случай на начало на военни действия тя ще изпрати в Калининградска област подразделения на силите със специално предназначение за унищожаване на стратегически важни цели, например ракетни батареи“.

По-рано заместник-министърът на отбраната на САЩ по въпросите, свързани с Русия, Украйна и Евразия Майкъл Карпентър заяви, че Русия би могла да разгроми войските на НАТО за по-малко от 60 часа, пише Газета.ру.

Източник: http://www.dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини