Първите впечатления на българите в олимпийското село: Хубаво отвън, проблеми отвътре

Първите български спортисти, пристигнали в Рио де Жанейро, посочиха проблеми в олимпийското село. Според предадената от БОК информация, "отвън сградите изглеждат много добре, но вътре нещата не са така розови".

В олимпийското село вече са състезателката по спортна стрелба Антоанета Бонева и атлетката Силвия Дънекова.

"Най-сериозна тревога буди закъснялото предаване в готовност на водопроводната и канализационна мрежа. Тези проблеми са всеобщи и се отнасят и до блока, в който са настанени българските спортисти", заявиха от БОК.

Българите са настанени в блок 10 от "Пърпъл" зоната, като апартаментите са на 16-ия, 17-ия и 18-ия етажи. Там са още делегациите на Сърбия, Латвия и др.

"Нередностите се отстраняват поетапно, като първите ни състезателки бяха настанени в апартаментите, които донякъде са с оправени проблеми на канализацията. Друг голям проблем е чистотата, тъй като непрекъснати ремонти замърсяват всичко във вътрешното пространство", съобщиха от щаба на делегацията.

Организаторите работят съвместно с представителите на делегациите, за да се справят с проблемите. Всяка сутрин в 6.30 ч. има заседания на шефовете на мисии, а вечер в 20.30 ч. се проследява каква част от работата е свършена.

В съвещанията участват директорът на олимпийските игри Кристоф Дюби и директорът на олимпийското село Марио Чиленти.

Източник: dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини