Общинският съвет в Смолян за пореден път ще разгледа искането за нов дълг от 10 млн.лв

Общо 24 точки са включени в дневния ред на заседанието на Общинския съвет за днес, 28 юли от 15 часа.

След няколко провала и отказ на местния парламент да подкрепи тегленето на нов кредит, предложението отново ще бъде внесено. Общинарите ще трябва да решат дали Смолян да се вземе дългосрочен дълг от 10 млн. лв за рефинансиране на съществуващ дълг на Община Смолян чрез емитиране на облигации.

Сред по-интересните теми, включени в дневния ред, по които ще дискутират съветниците, е докладната на градоначалника Мелемов за уредяване на безвъзмездно право на ползване на медицинска апаратура, доставена за Регионален онкологичен център в Смолян. Специализираната техника е доставена по договор, финансиран по линия на Гръцки план за Икономическо възстановяване и развитите на Балканите. Поради липса на средства проектът за изграждане на окноцентър не се реализира, а предложението е техниката да бъде отдадена за ползване без търг или конкурс на МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“ в рамките на 10 години. 

Кметът на община Смолян ще предложи още на гласуване да се осигурят средства по програмата на Министерството на труда и социалната политика „Красива българия“. Общинският съвет ще трябва да гласува предложението за необходимото съфинансиране на 10% от бюджета на проекта или максимум 17 000 лева, за да бъде подготвен и внесен проект за осигуряване на достъп от ул. „Дичо Петров“ и от паркинга, обслужващ културния комплекс до Регионална библиотека „Николай Вранчев“, картинна галерия и музей, както и да бъде изградена тоалетна за инвалиди в Регионална библиотека „Николай Вранчев“. Крайният срок за внасяне на проектните предложения е 12.08.2016г.. 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини