Спират обрушаването на скалите по пътя Асеновград-Смолян за празника

За улеснение на пътуващите към Бачковския манастир за големия църковен празник Успение Богородично се спира обрушването на скатове по път II-86 Асеновград – Смолян, съобщават от пресцентъра на АПИ. От обяд на 12 август (петък) до вечерта на 21 август (неделя) се преустановява обрушването и обезопасяването на скалните откоси със стоманени мрежи по пътя между Смолян и Асеновград.

При тунелите на км 32+423 и км 33+427 на второкласния път преминаването ще бъде в две ленти за движение, при ограничение на скоростта от 40 км/ч.

При тунела на км 39+471 - след Бачковския манастир, пътуването ще бъде в една лента, сигнализирана със светофарна уредба. Тя ще бъде регулирана ръчно за пропускане на превозните средства в по-натоварената посока.

Строително-монтажните дейности на съоръженията по трасето Асеновград - Смолян се очаква да приключат до 15 септември т.г.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, интернет страницата на АПИ – www.api.bg, lima.api.bg и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини