Кметът оттегли Финансовия план за оздравяване на Община Смолян, отново ще има обществено обсъждане

Изображение 1 от 2

    На заседание на Общинския съвет на Смолан днес кметът Николай Мелемов оттегли разглеждането на Плана за финансово оздравяване на община Смолян за периода 2016-1017 година. Като причини за решението си кметът посочи като неверните твърдения в пресата, че Общината е изпаднала в несъстоятелност и подчерта, че всеки месец във финансовото ведомство се дава отчет за състоянието на местната хазна, а има и заверен отчет от Сметната палата и то без забележки.

    „Реших да оттегля точката /б.а. Точка 2 в дневния ред на заседанието за гласуване на проекта за оздравителния план/, защото чета пресата, че общината имала 20 милиона задължения и всичко това ме кара да отложа точката и да я предложа още един път за обществено обсъждане, за да стане ясно, че Общината никога не е била в такова добро финансово състояние, каквото е в момента“, обясни кметът пред съветниците.

    Градоначалникът добави, че през 2011г от всичките 6 показателя, по които се прави оценка за финансовото положение, Общината е била на червено.

    „ Сега само по два показателя сме на червено и до половин година, или до март следващата, ще остане само един показател и това ще са поетите задължения. Искам да стане ясно, че няма нищо притеснително, че община Смолян е в добро финансово състояние и няма никакво притеснение. Затова оттеглих точката, още един път да има обществено обсъждане“, допълни Мелемов и подчерта, че държи в него да се включат общински съветници и граждани.

    Щиляна Чакърова

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Видеа по темата

    Още новини

    Последни новини