Деси Цонева: Да изпратим татко с аплодисменти

Ще създадем фондация на името на Димитър Цонев, която да подпомога млади журналисти и да награждава най-добрите в тази гилдия. Той даде целия си живот на телевизията. 

Това сподели Деси, дъщерята на Димитър Цонев, който почина след тежък инсулт преди дни, по бТВ. Баща ми не би искал да вегетира, да съществува като зеленчук, категорична бе тя. Лекарите казаха, че инсултът е много силен и е ударил много лошо мозъка. Дишането му отказа, още когато го приеха в болницата. До последно лекарите във ВМА се опитваха да го спасят, направиха всичко възможно, искам да благодаря. В крайна сметка сърцето му не издържа и си отиде", заяви дъщерята на Димитър Цонев.

"Бяхме на море, предишната вечер пийнахме малко повече, той не пие твърд алкохол, консумира вино.Спряхме на 100 км преди София и седнахме да ядем в заведение, хапна кюфтета и люти чушки. Нищо му нямаше, изведнъж каза, че му се вие свят. Легна на задната седалка, мама кара до вкъщи. Тя предложи да го откараме в спешното, но той отказа. Като се прибрахме, си легна на последния етаж, после го намерихме да повръща. Извикахме линейка, първо помислихме, че е коремен вирус. Но мама каза "не", веднага го откарахме към Военна болница. За мен той почина още миналата събота, когато тази кръв нахлу в неговата глава. Просто после е поддържан жив, но при такъв тежък удар вероятността да оцелее бе малка, разказа Деси.

Тя допълни, че баща й живеел здравословно, всеки ден пиел вода с лимон, после фреш от ябълка, целина и джинджифил, после фреш от портокал, ходел на сауна. 

"За мен тати предаде щафетата на брат ми, като почина на рождения му ден", каза през сълзи Десислава. В събота в 15:30 ще бъде опелото. Погребение няма да има, решихме да го кремираме и да го приберем вкъщи при нас. Искам да направим един флашмоб тогава и да го изпратим с аплодисменти", сподели Деси. 

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини