Хранят 350 бедни, възрастни и самотници в Хасково с топъл обяд

Старт на проекта “Топъл обяд” за 350 потребители обявиха днес от община Хасково, която е бенефициент по програмата. Тя е съфинансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се. Общата сума за проекта е 130 168 лв. Топлият обяд ще се осигурява от 1 октомври до 30 април, в работните дни.

Безплатният топъл обяд е за бедни, самотно живеещи, възрастни хора, с минимални пенсии и безработни, бездомници, хора с увреждания.

Обядът включва супа, основно ястие, хляб и при икономии – десерт. Раздаването на храната ще е от 11 до 13 часа на ул. “Кресна” №1 в Хасково, това е столовата на училище “Отец Паисий”. За трудно подвижните ще бъде осигурен транспорт, предвидени са средства за това в проекта, увериха от общината.

Програмата обхваща и жителите на селата в община Хасково, затова на днешното преставяне присъстваха и селски кметове. Те ще приемат и заявленията на желаещите, както и ще организират места за раздаване на обяда в населените места.

Приемът на документи започва от утре и ще продължи три седмици. За Хасково това ще става в сградата на общината, където са приготвили образци на необходимите документи – заявление и декларация по образец. За някои от кандидатите ще се изисква справка за доходите от последния месец, удостоверение от ТЕЛК или друг документ според конкретния случай.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Да
    да учова Господь и окриля
    14 -7
    16:42, 25 авг 2016
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    • Ее
      Ее
      5 -3
      19:51, 25 авг 2016
      Доста грубо казано! По отношение на дамите от снимката- предполагам, че крайните две от тях имат общо с написването на проекта. На Ваше място бих се извинила, но знам, че няма да го направите.

Още новини

Последни новини