Успешно оперираха Боян Петров и Андрей Ковачев

Алпинистът Боян Петров и екологът Андрей Ковачев са оперирани днес във Военно-медицинска академия. Операциите и на двамата са преминали успешно, те засега остават в реанимацията, съобщи "24 часа".

Опериран е пострадалият крак на Боян Петров и ръката на Ковачев.

Припомняме ви, че инцидентът с двамата се случи във вторник. Екологът и алпинистът броели прегазените животни на ГП-Е79, където трябва да мине и ЛОТ 3.2 на магистрала "Струма".

Катастрофата е станала в 11:20 ч. в района на Османска чешма на входа на дефилето, на 50 м след свлачището, което се укрепва с мрежи и в момента по него не се работи. Единият е изхвърлен зад 40-сантиметрова подпорна стена.

Двамата бяха докарани в спешния център на благоевградската болница в тежко състояние, но без опасност за живота. Андрей Ковачев бе с мозъчен оток, а Боян Петров с фрактури на ребрата и черепа.

Малко по-късно и двамата бяха преместени в София с реанимобил, изпратен по личното настояване на премиера Бойко Борисов.

27-годишната румънка, блъснала с колата си Боян Петров и Андрей Ковачев е с мярка неотклонение 5000 лева парична гаранция. Тя бе привлечена като обвиняема за нанасяне на средни телесни повреди по непредпазливост.

Източник: http://www.dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини