Кметът предлага нови 10 щата за плувния басейн в Смолян

Назначаване на 10 щатни служители, които ще работят в новия плувен комплекс в Смолян, ще предложи на предстоящата сесия на Общинския съвет кметът на Смолян. Щатните бройки ще бъдат постоянни, за да се осигури нормалното функциониране и поддръжка на съоръжението. Наетите работници ще изпълняват длъжностите: параджия, спасители, чистач, хигиенисти и работници по поддръжка.

Плувният басейн е част от многофункционалния Спортен комплекс в областния град. Освен закрит плувен басейн и многофункционална спортна площадка, се създаде модерна спортна база, благоприятстваща за развитието и популяризирането на различни видове спорт, както сред подсрастващите, така и сред гражданите и гостите на Смолян, се посочва в докладната на  градоначалника. 

От 2015 г. до момента всички спортни обекти се поддържат от служители на общинска администрация, както и от работници по програми за временна заетост. По този повод  кметът Мелемов ще предложи на Общинския съвет да се увеличи щатната численост на звено „Управление и стопанисване на спортна и туристическа инфраструктура" с 10 щатни бройки.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини