Ericsson и Google дават тласък на облачната телевизия

Партньорство на шведската компания Ericsson с интернет гиганта Google ще даде на потребителите по-вълнуващо изживяване при ползване на платена телевизия, а на операторите – нови възможности за приходи.

Двете компании започват съвместна работа, за да разширят обхвата на облачно-базираната ТВ платформа MediaFirst на Ericsson в екосистемата на Android TV – операционната система на Google за т.нар. „set-top” кутии. Операторите ще получат достъп до Android TV с набор от полезни функционалности, докато потребителите ще имат единен достъп до платена телевизия и OTT съдържание, както и по-качествено и цялостно изживяване.

MediaFirst представлява софтуерно дефиниран, медийно оптимизиран цялостен пакет от продукти, услуги и решения за създаване, подготовка, управление и доставяне на ново поколение платена телевизия до всеки екран. ТВ платформата на Ericsson поддържа интуитивни услуги и функции, които доставчиците на телевизия могат лесно да внедряват и управляват и така да дадат на потребителите достъп до съдържанието, което искат, навсякъде и по всяко време.

Интеграцията на MediaFirst с екосистемата на Android TV ще разшири клиентската база с достъп до облачно-базирани телевизионни услуги, вкл. с 4K-UHD канали за излъчване на живо, видео по поръчка, достъп до излъчени предавания и облачен цифров видеорекордер.

Партньорството на Ericsson с Google ще даде също възможност на операторите да се възползват от увеличаващото се присъствие на Android TV в свързаните телевизионни операционни системи, без да инвестират допълнителни средства за закупуване на хардуер.

Операторите ще могат да си сътрудничат с производители на устройства с Android TV, за да предлагат нови хардуерно-базирани функционалности, както и нишово ОТТ програмиране, или да внедряват допълнителни приложения в операционната система Android.

Наред с това, Ericsson ще осигури множество гъвкави, предварително инсталирани „set-top box” решения, които поддържат хибридни конфигурации за сателитна, кабелна, наземна, фиксирана и мобилна широколентова телевизия.

Източник: technews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини