Кметът на Смолян за 15 септември: С общи усилия сме призвани да се справим с предизвикателствата !

Скъпи деца и ученици,

Драги учители и родители,

На 15 септември детските градини и училищата, празнично украсени и с много настроение отварят врати, за да посрещнат своите възпитаници. В детските заведения и класните стаи отново влизат с трепет и китка цвете децата и учителите на България. За малки и големи тази дата е вълнуващо събитие, наситено с незабравими спомени, с радостни емоции и надежда за щастливо бъдеще на нашите деца.

На 15 септември 2016-та в община Смолян тринадесет детски градини, девет основни и две средни училища, две профилирани и пет професионални гимназии посрещат с готовност малчуганите и учениците от първи до дванадесети клас.

От тази учебна година ученици, преподаватели и родители са изправени пред отговорностите и задълженията, установени с новия Закон за предучилищното и училищното образование. Чрез него българското образование надгражда здравите си и демократични традиции и търси европейските си измерения, за да отговори на потребностите на времето и на идващите след нас поколения.

С общи усилия сме призвани да се справим с предизвикателствата и да постигнем целите на съвременното предучилищно и училищно образование.

Честит първи учебен ден на всички деца, ученици, преподаватели, просветни дейци и родители.

На добър час и сполука през учебната 2016/2017 година!

НИКОЛАЙ МЕЛЕМОВ

КМЕТ НА ОБЩИНА СМОЛЯН

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини