Кметът Мелемов и областният управител Славов откриха новата учебна година в Смилян

    Учениците посрещат 15 септември с напълно обновен училищен салон и изградена площадка за дълъг скок

    Кметът Николай Мелемов и областният управител Недялко Славов участваха при откриването на новата учебна година в ОУ „Св.Св.Кирил и Методий” в с. Смилян. Селото е единственото в Общината, в което учениците и учителите се увеличават. Първокласниците, 24 на брой, които най-много се вълнуват на днешния ден бяха подготвили богата музикална програма и всеки от тях каза с какви чувства посреща 15 септември.

    Кметът Мелемов поздрави учениците, преподавателите и родителите с празника. Той им пожела спорна и успешна нова учебна година. „Тук сме заедно с областния управител, за да обявим, че това което сме обещали го правим и занапред ще е така, за да има Смилян добра и красива европейска обстановка за живот. Смилян е емблемата на нашата община и за в бъдеще ще полагаме усилия заедно с вас да го развиваме” , посочи в словото си Мелемов. Той подари топки на децата, за да могат в свободното време да спортуват и да се забавляват.

    „ Решихме днес с кмета Мелемов да уважим вашия празник, за да покажем, че заедно имаме ангажимент към училищата в малките населени места. Също така да ви кажем, че усилията ви не остават незабелязани, посочи в приветствието и Славов. Истински ще бъдем щастливи ако подобренията в инфраструктурата, които правим връщат хората в населените места. Щастлива успешна и ползотворна нова година, посочи в приветствието и Славов.

    Учениците бяха поздравени от кмета на селото Чавдар Червенков и директорката на училището Лиляна Балийска. Те благодариха на община Смолян за подкрепата за изградената площадка за дълъг скок, за ремонта на училищния салон, който от 30 години не е бил ремонтиран.

    След официалните приветствия 135 ученици прекрачиха прага на родното училище.

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини