Защо шефът на ФБР препоръчва да покрием уеб камерата на лаптопите си

Много експерти по сигурността определят уеб камерите като най-слабото звено на лаптопите. Според тях хакерите разполагат с усъвършенствани методи, с които могат да ги използват, за да шпионират потребители. Възможността някой да ни гледа какво правим през уеб камерата без да знаем определено е доста стряскаща. Много хора, които се притесняват, че това се случва дори използват стикери или лепенки върху камерите на своите лаптопи. Шефът на ФБР, Джеймс Коми направи интересно изказване, в което коментира този проблем.

По време на конференция в Центъра за стратегически и международни изследвания той сподели, че е залепил парче тиксо върху уеб камерата на личния си лаптоп, предаде TechRadar. Още по-любопитното е, че шефа на ФБР препоръча всеки потребител да възприеме тази идея. Според думите му това е едно от задължителните неща, които всеки от нас трябва да направи на собственото си устройство. Джеймс Коми допълни че уеб камерите на компютрите във всички правителствени офиси имат специални капаци, които ги покриват.

Шефът на ФБР е на мнение, че така можете да предотвратите възможността чужд човек да използва камерата, за да ви шпионира. В случая той визира хакерите и зловредния софтуер, за да си осигуряват достъп до компютрите ни. Не бива да забравяме, че скоро в интернет се появи снимка на Марк Зукърбърг, на която се вижда, че на личния му лаптоп също има лепенка върху камерата. Сегашното изказване на Джеймс Коми е категорично доказателство, че това не е просто налудничава идея, а съвсем реален проблем, който може да изложи на риск личната ни информация.

Източник: digital.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини