Библиотеката в Смолян с иновативна услуга: "Празнувай рождения си ден в библиотеката!"

    Детският отдел на Регионалната библиотека в Смолян организира иновативна услуга за децата на Смолян и от началото на учебната година предлага на малките читатели да празнуват рождените си дни в библиотеката.

    „Празнувай своя рожден ден в библиотеката!” е интересно предложение към малчуганите, които освен че ще имат пъстър и незабравим празник, ще могат да го споделят с нови приятели си сред стотици любими детски книги и много забавления.

     Първата такава проява се състоя на 13 септември в игротеката на Детския отдел, по случай 100 годишнината от рождението на детския писател Роалд Дал, а празникът се съчета и с рождения ден на едно от децата. Бяха поканени редовни читатели, които с интерес изгледаха презентация за автора, а малките гости се докоснаха до детството, училището и приключенията на един от най-интересните разказвачи на детски истории с неочакван край. Идеите за повечето книги на Дал започват като приказки за лека нощ, писани за дъщерите му. Във фоайето бяха подредени и книгите на автора, създал „Чарли и шоколадовата фабрика“, „Матилда“, „Вещици“, „Г.Д.В.“, „Вълшебният пръст“, „Семейство Тъпашки“, „Фантастичния господин Фокс“ .
     Децата се забавляваха и с интересни творчески задачи, сред които да попълнят визитната картичка на автора- дата на раждане, цвят на очите, любима музика, най-смешното преживяване и др.
       В специално подготвен буркан озаглавен ”Детски мечти”, участниците написаха своите най-големи желания за бъдещето, като повечето бяха свързани с мечти да посетят чужди страни, за да се запознаят с различни светове и култури.

    СмолянБГвести.нет

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини