Спецоперация на Пътна полиция в цялата област на 21 септември

Изображение 1 от 2

    21 септември 2016 година е обявен за Европейски ден без загинали на пътя. В тази връзка, по предложение на TISPOL - Европейската мрежа на службите на „Пътна полиция“, ще се проведе операция под мотото „ЗАЕДНО ЗА ВСЕКИ ЕДИН ЧОВЕШКИ ЖИВОТ!“

    На 21 септември на територията на област Смолян „Пътна полиция“ ще разположи свои екипи на всички възлови места по главните пътища и ще проведе специализирана акция за сигурност и контрол на пътното движение. В операцията ще вземат участие младежи-доброволци от Български червен кръст, които ще връчват на водачите на МПС информационни брошури с основните правила за безопасното поведение на пътя. Резултатите от проверките и констатираните нарушения ще бъдат оповестени след приключване на операцията.

    От сектор „Пътна полиция“ при ОД МВР – Смолян отправят призив към водачите да шофират с повишено внимание, да спазват правилата за движение, за да не се създават предпоставки за пътни произшествия. Европейският ден без загинали на пътя е един от начините, по които европейските служби на „Пътна полиция“ се включват в Европейската седмица за мобилност, която тази година се отбелязва от 16 до 22 септември.

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини