"Нормална държава" без кандидат за президент

Партия "Нормална държава" няма да излъчи кандидат за президент и няма да подкрепи никой от участниците в надпреварата за "Дондуков" 2 на първи тур.

Това заяви лидерът й Георги Кадиев по БНР. Причината е, че партията ще се фокусира върху кампанията "Подай сигнал за корупция".

Опитваме се да създадем усещането у хората, че има кой да се бори с корупцията. Това, което ние можем да направим, е да отработим тези сигнали и да ги подадем към съответните институции, и да проследим дали е свършено нещо, обясни Кадиев. По думите му ГЕРБ не трябва да спечели президентския вот:

Партия "Нормална държава" няма да подкрепи никой на първи тур. Най-вероятно предстои да вземем решение, но ще подкрепим кандидата, който е срещу ГЕРБ на втори тур, заяви Кадиев. 

Категорично има избор вляво. Аз виждам поне три кандидатури. Едната е на ген. Радев и още две кандидатури, произлезли отново от лявото пространство. На мен винаги ми се е струвало невероятно да се стигне до единна кандидатура. Просто прекалено малко време е минало след разделянето, за да се съберат отново. Но голямото предизвикателство на всички партии е да не позволят управляващата партия да има свой президент, каза още той.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини