Тренчев: АЕЦ "Белене" е енергийното КТБ, гласувам с отвращение

АЕЦ "Белене" е енергийното КТБ - грандиозна далавера, с ясни бенефициенти. Който не е поискал, той не ги е идентифицирал. Нека няма съмнение. Дори и премиерът вчера нарече Белене "абсолютно корупционна сделка". Къде е прокуратурата? Някой ще понесе ли отговорност някога за нещо в тази държава?

Това каза от трибуната на парламента най-младият член на групата на Реформаторския блок Антони Тренчев, предаде пресцентърът на "Движение България на гражданите".  

През последните няколко години, с недоумение наблюдавам, че някакси в България свикнахме много лесно да приемаме грабежи в колосални размери като нещо нормално, като нещо, което по нашите земи просто се случва. Такъв пладнешки обир бе КТБ, нещо сходно са тръбите за "Южен поток", да не изброявам всички "грабежи на века", че ще свърши времето, каза Тренчев още.

Нещо повече - много малко политически партии са невинни в случая. Поглеждам в ляво - да, колеги, вие буквално забатачихте страната с грандоманските си, икономически неефективни проекти. И не мисля, че можете да заблудите хората, че нямате нищо общо, категоричен бе Тренчев.

Колеги от ГЕРБ, да, вие наследихте този проблем, но нека не забравяме, че почти четири години управлявахте вие! Защо не сложихте край на този фарс тогава? Колко милиарди щяхме да спестим? Защо трябваше агонията да продължи толкова дълго, като финалният резултат беше предизвестен, посочи още най-младият реформатор.

Хората са казали - по-добре ужасен край от ужас безкрай... Когато има арбитражно решение, което не подлежи на обжалване, ние, реално, нямаме много опции. Така че, аз с отвращение ще подкрепя проекта за решение. Не защото ме изпълва с особен ентусиазъм перспективата да платим на руснаците милиард и двеста милиона лева, добави Тренчев и припомни, че отношението на Руската федерация към България видяхме в арогантното изказване на новоизлюпения руски парламентарист преди няколко дни. Срам и позор да носи името Толстой, каза Тренчев от трибуната.

В заключение той съобщи, че ще подкрепи предложението, защото България трябва да демонстрира, че спазва договорите, които е подписала и че се съобразява с решения на международни арбитражни съдилища. Това е правовата държава, нейна функция е икономическият просперитет, категоричен бе Тренчев.

Освен това тук има шанс, да излезем от ситуацията с минимални щети. Този път обаче, за разлика от цялостното разминава на отговорност по казуса АЕЦ "Белене", ще е много ясно кой е поел отговорността - това са енергийният министър, министър-председателят и Министерският съвет... Но бъдете предупредени - по този казус, това е последният шанс да обърнем нещата в полза на България. Ако отново се допуснат грешки, българските граждани никога няма да простят това, каза в заключение Антони Тренчев.

 

Източник: http://www.actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    U
    u
    2 0
    17:48, 21 сеп 2016
    бре този многа нахъсен бе Пръдлата Теменужка Петкова щяла да носи отговорност -вятър работа че и Бойко с неговия женски кабинет А Роско щеше война да води с Русия На такива като него в Д- град им викат ГЛАВОЦИ
Последни новини