От 50 проверени шофьори в спецакция в Смолян днес нямаше нито един пиян водач

 50 автомобила бяха порверени днес в хода на специализираната операция за сигурност и контрол на пътното движение в Смолян. Водачите бяха изпробвани с алкотест „Дрегер“ за употреба на алкохол, като такива нарушения не бяха установени. На един водач на автомобил беше съставен акт за нарушение за непоставяне на обезопасителен колан. Екипите на „Пътна полиция“ бяха разположени на всички възлови места по главните пътища в града, а в  операцията взеха участие младежи-доброволци от Български червен кръст, които връчваха на водачите на МПС информационни брошури с основните правила за безопасното поведение на пътя. Инициативата, провеждана на територията на ОД МВР – Смолян, е подкрепяна и от Областна администрация – Смолян.

В рамките на операция „EDWARD“ от сектор „Пътна полиция“ уверяват, че заснемането с мобилни автоматизирани средства на основните участъци от пътищата с повишена концентрация на пътнотранспортни произшествия продължава на територията на цялата област Смолян.

До този момент няма регистрирани ПТП с ранени участници в движението в смолянския регион.

Областна дирекция на МВР – Смолян отправя апел към водачите на автомобили да шофират с повишено внимание, да бъдат толерантни на пътя, да бъдат отговорни, да спазват правилата за движение, да поставят предпазни колани, да спазват ограниченията на скоростта, да не шофират след употреба на алкохол и/или наркотични вещества, да не говорят по телефона, докато са зад волана.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини