Областният управител на Смолян:108 години след Независимостта сме изправени пред предизвикателството да съхраним българската идентичност

СКЪПИ ГРАЖДАНИ НА ОБЛАСТ СМОЛЯН,

Щастлив съм да ви поздравя по случай Деня на Независимостта!

Провъзгласяването на Независимостта на България на 22 септември 1908 година – 30 години след Освобождението, е дипломатически и държавнически акт с огромно значение за развитие на страната. Това е поредната стъпка към осъществяване на националните идеали.

Днес, 108 години по-късно, като народ, сме изправени пред предизвикателството да съхраним българската идентичност и ценности, като същевременно градим съвременния европейски облик на България. В условията на световна глобализация, само чрез стабилно икономическо развитие, добре развита инфраструктура и най-важното – висококвалифициран човешки ресурс, можем да постигнем независимост и висок жизнен стандарт. А ние, българският народ, заедно, в сътрудничество трябва да се стремим към добри резултати, така както нашите предци са били целеустремени в преследването на общонародните идеали.

Пожелавам ви здраве и благоденствие! Нека бъдем достойни българи, да помним славното минало и единни в добрите начинания, да градим проспериращото бъдеще на независима съвременна България!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

НЕДЯЛКО СЛАВОВ,

Областен управител на област Смолян

22 септември 2016 г.

гр. Смолян

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини