100 хил. българи пак на път към Гърция, хотелите вдигнаха цените

Близо 500 хил. българи тръгнаха на път за почивните дни. 100 хил. от тях ще пътуват в посока Гърция.

По-интензивен от обичайния трафик се наблюдава по граничните ни пунктове с Гърция "Маказа" и "Кулата" още от ранните сутрешни часове на първия от серията почивни дни. Леките автомобили обаче не изчакват повече от 5 минути.

Директорът на Регионална дирекция "Гранична полиция" – Смолян Деян Моллов призова пътуващите да подготвят предварително всички необходими документи за проверка. И напомни, че за децата, които напускат страната ни само с единия родител, е необходима декларация за съгласие от другия родител и ксерокопие от нея.

Иначе Моллов пресметна, че средно по 12 секунди се обработва преминаващ автомобил.

Традиционно, най-много резервации са направени в Северна Гърция, съобщава bTV. Противно на очакванията обаче гръцките хотелиери вдигнаха цените. Става въпрос за висок клас хотели, които предлагат ол инклузив.

Заявки има и за гръцките острови, като най- предпочитан остава Тасос въпреки големия пожар в началото на месеца.

48-часова стачка, която ще блокира гръцките пристанища, може да се окаже неприятна изненада за българите в Гърция. От 6 часа тази сутрин се прекратява движението на фериботите и товарните кораби от и към гръцките пристанища. Морският трафик ще бъде възстановен в събота.
 

Източник: http://www.dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини