КЗП глобява търговец на дрехи за заблуждаващи етикети

Нова нелоялна практика на фирма с онлайн магазин и търговски обекти за дрехи установи и забрани Комисията за защита на потребителите (КЗП). Проверка на контролния орган показа, че информацията за състава на над 80% от продаваните дамски облекла е невярна. Според посочените от търговеца данни предлаганите ризи, туники, рокли, панталони, поли, сака и якета са изработени от 40% памук и по 30% полиестер и еластан. Документите обаче сочат друго и то е, че тези артикули са изцяло от синтетични влакна. Това съобщиха от пресцентъра на КЗП. 

Подобна практика не само уврежда икономическия интерес на потребителя, но и поставя в риск неговото здраве. Известно е, че някои хора са алергични към синтетичните материи и поради това избират облекла от естествени тъкани. Ето защо е важно тази информация да бъде коректна и представена на вниманието на клиента преди той да е взел решението си за покупка, смятат експертите от КЗП.

Търговецът ще бъде санкциониран и с глоба, която съгласно Закона за защита на потребителите в тези случаи може да достигне до 30 000 лв.

Източник: standartnews

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини