Обявиха поръчката за асансьора на библиотеката в Хасково

Община Хасково обяви обществена поръчка за проектиране и изграждане на асансьор в регионалната библиотека „Христо Смирненски“.  Сумата за изграждане на съоръжението – 144 900 лв., е безвъзмедна финансова помощ по “Красива България” - 130 410 лв., както и 14 490 лв. от общинския бюджет.

Целта на проекта е привеждане на сградата в съответствие с изискванията на нормативната уредба за хората с увреждания за достъпност и безопасност. Според описанието на обществената поръчка се предвижда подобряване на входното пространство към сградата на библиотеката чрез изграждане на нова рампа към главния вход /след разваляне на съществуващи стъпала/, изграждане на нов вътрешен асансьор, свързващ три етажни нива, както и корекция и подмяна на съществуващи врати по достъпния маршрут.

Предвижда се доставка и монтаж на пътнически асансьор за 8 души. Асансьорът ще бъде съобразен с изискванията за достъпна среда за населението, включително за хората с увреждания, като светлата широчина на вратите на асансьорната кабина е 90 см, а цветът им се предвижда да бъде контрастен на цвета на прилежащите настилки. Асансьорната конструкция ще се облича с дървена ламперия, ще преодолява три етажни нива.

Поръчката предвижда и пребоядисване на таваните с латекс, възстановяване на шпакловки, дървени тавани  и дървени ламперии, възстановяване на настилки около асансьора. Ще се подменят елементи от ел. инсталацията в зоната около асансьора.

Строително-монтажните работи трябва да приключат до края на 2016 год.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Ох
    ОХ МАИКА
    8 -9
    13:21, 25 сеп 2016
    Лапа , лапа, лапа - тия подминаха и георги
    • Ня
      Няма го вече
      8 -5
      15:12, 25 сеп 2016
      Рев, рев на умряло.За политическия труп Георги Иванов.
  • 2
    Го
    гост
    8 -3
    15:34, 25 сеп 2016
    Новината е супер, ама и цената си бива :) Следващия асансьор ако може да го направите за половин милион, хахахахаха
  • 3
    Кр
    Крум
    3 -1
    11:03, 26 сеп 2016
    е хубава работа, нали ще закрият хубавата декорация на сградата с този асансьор

Още новини

Последни новини