Пета учебна година започна в Неделното училище при храм „Св. Николай Чудотворец“ в Смолян

Изображение 1 от 3

    На 16 октомври 2016 г. в храм „Св. Николай Чудотворец“ в Смолян бе открита петата поред църковна учебна година на Неделното училище. След светата Литургия, която включва и четене на Христовата притча за сеяча и семето, енорийският свещеник Васил Маджаров, който е ръководител на Неделното училище, отслужи празничният водосвет с участието  на църковния хор с диригент Радка Чакърова. Гости бяха децата от Младежкия православен център „Чисти сърца“ и Неделното училище към храм „Св. Неделя“ в Смолян.

    Вие, деца, дошли в Неделното училище, пазете семето в добро и чисто сърце още от малки, бъдете кротки и търпеливи, станете носители на Божието слово и вие сами го разпространявайте. Радвайте се, че сте тук и имате духовна закрила!“ , призова малките християни отец Васил.

    За радост първият випуск от 8 деца, които са вече средношколци  в математическата и езиковата гимназия, остават  в Неделното училище. Те ще продължат заниманията, помагайки на по-малките и новоприетите.

    Децата в Неделното училище към храма в Устово са на възраст от 6 до 15-години, но всички работят заедно в заниманията, които съчетават вероучението и практическите упражнения за развитие на дарованията в областта на изкуството – пеене, рисуване и писане. Включени са поклоннически пътувания и доброволческа дейност. На обществото ни са нужни вярващи, честни, трудолюбиви и талантливи хора!

    Всички бяха почерпени с лакомства и получиха подарък- църковен календар за 2017 г., издание на Пловдивска митрополия. Материали за учебната годишна са осигурени от църковното настоятелство.

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини