14 °C

Пета учебна година започна в Неделното училище при храм „Св. Николай Чудотворец“ в Смолян

На 16 октомври 2016 г. в храм „Св. Николай Чудотворец“ в Смолян бе открита петата поред църковна учебна година на Неделното училище. След светата Литургия, която включва и четене на Христовата притча за сеяча и семето, енорийският свещеник Васил Маджаров, който е ръководител на Неделното училище, отслужи празничният водосвет с участието  на църковния хор с диригент Радка Чакърова. Гости бяха децата от Младежкия православен център „Чисти сърца“ и Неделното училище към храм „Св. Неделя“ в Смолян.

Вие, деца, дошли в Неделното училище, пазете семето в добро и чисто сърце още от малки, бъдете кротки и търпеливи, станете носители на Божието слово и вие сами го разпространявайте. Радвайте се, че сте тук и имате духовна закрила!“ , призова малките християни отец Васил.

За радост първият випуск от 8 деца, които са вече средношколци  в математическата и езиковата гимназия, остават  в Неделното училище. Те ще продължат заниманията, помагайки на по-малките и новоприетите.

Децата в Неделното училище към храма в Устово са на възраст от 6 до 15-години, но всички работят заедно в заниманията, които съчетават вероучението и практическите упражнения за развитие на дарованията в областта на изкуството – пеене, рисуване и писане. Включени са поклоннически пътувания и доброволческа дейност. На обществото ни са нужни вярващи, честни, трудолюбиви и талантливи хора!

Всички бяха почерпени с лакомства и получиха подарък- църковен календар за 2017 г., издание на Пловдивска митрополия. Материали за учебната годишна са осигурени от църковното настоятелство.


Хороскоп за 16.08.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини