Хиляди аржентинки на протест срещу смъртоносно изнасилване на 16-годишна

Хиляди жени в Аржентина ще спрат работа в знак на протест срещу изнасилването и убийството на тийнейджърка, пише Би Би Си.

Активистите призовават жените да носят черни дрехи и да излязат от работа за един час около обяд в деня, който те наричат "Черната сряда".

От 17 часа местно време в столицата Буенос Айрес ще започне шествие, което е поредното такова срещу насилието срещу жени в страната за от повече от година насам. Средно по една жена загива на всеки 36 часа при случаи на домашно насилие в Аржентина. 

16-годишната Лусия Перез бе отвлечена, дрогирана и изнасилена по-рано този месец. Според властите момичето е било дрогирано с кокаин и марихуана, преди да бъде изнасилено. След това престъпниците вкарали в ануса и чуждо тяло, което причинило такава болка, че сърцето й спряло. 

Похитителите я изкъпали и преоблекли, преди да я оставят в болница на 8 октомври. Обяснили, че е предозирала с наркотици. Лусия издъхва в болницата.   

"Знам, че не е много професионално да го кажа, но аз съм майка и жена и съм виждала хиляди неща в кариерата си, но никога нищо равносилно на това историята на този отвратителен акт", коментира главната прокурорка Мария Изабел Санчез. 

Засега във връзка с убийството са задържани трима мъже. 



 

Източник: offnews.bg

Коментари в сайта

Последни новини