Увира/Бруно/Хафизи трио сложиха перфектна точка на музикалния октомври в Хасково

    Младото трио Увира/Бруно/Хафизи, създадено едва преди година от българин, чех и италианец, сложи по непоколебим начин огромна и красива точка на музикалния октомври в Хасково.

    Снощи изпълнителите, които са на възраст между 23 и 24 години, свириха в Джаз клуб “Ралица“, не музика, а поезия, както бяха определени изпълненията им от публиката.

    Хасково е в програмата на пианиста от Чехия Ян Увира, контрабасиста- италианеца Алесио Бруно и българина Мартин Хафизи – ударни, като част от турнето на триото в България.Те гостуваха по покана на Димитър Русев -Мутата.

    Кратки, но много наситени композиции, с много емоционален заряд чу снощи публиката в джаз клуба. Повечето от тях са авторски на пианистът Ян Увира, в програмата беше включена и композиция на басиста Алесио Бруно .

    След като бяха извикани на бис, момчетата изпълниха за финал композицията на българина в състава си Мартин Хафизи „Ливадата на народа“. Авторската музика на Хафизи, родена от носталгията по родината в първите му години от следването му в университета „Кодартс” в Ротердам, накара хората в клуба да настръхнат, а музиката с вплетени български фолклорни елементи буквално извади извън кожата му италианецът Алесио Бруно, който накара баса  си да заплаче.

    Тази вечер Увира/Бруно/Хафизи ще имат удоволствието да слушат димитровградчани. Триото участва в Младежкия джаз фест, който се отрива тази вечер.

    Красимиреа Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини