Втора премиера на вече хитовия спектакъл "Невястата", Мелемов кани всички кметове

По инициатива на Мелемов, 78 деца от НУФИ „Широка лъка” гледаха безплатно премиерата на музикално-танцовия спектакъл

Кметът Николай Мелемов е поканил колегите си градоначалници от областта на втората премиера на уникалния музикално –танцов спектакъл „Невястата”, съобщи гл.художествен ръководител на ФА „Родопа” Адриан Петров. Той посочи, че по инициатива на Мелемов, 78 деца от НУФИ „Широка лъка” и техните преподаватели са гледали безплатно първата премиера. „ От името на колегите от ансамбъла искам да благодаря на кмета Мелемов за отношението и помощта, която ни оказва при реализирането на творческите ни проекти, защото културата и фолклора са нещото, което ще ни съхрани и ще ни остави идентични”, посочи Петров.

Припомняме, че поради огромния зрителски интерес на 27 октомври т.г. от 19.00 часа в зала 1 на РДТ ще се състои втората премиера на „Невястата”. Билети може да се закупят все още от касата на театъра. Според оценките на публиката и специалистите спектакълът носи магията на Родопите и е впечатляваща музикално-танцова интерпретация на емблематичната за Смолян легенда. Отзивите за постановката са изключително положителни. Премиерата на „Невястата” беше представена пред смолянската публика на 19 октомври т.г. в навечерието на Празника на града, като много по-рано преди това билетите бяха изкупени. С него ансамбъла даде началото на новия си творчески сезон. Музиката е оригинална, обработка на Николай Балабанов. Свързани са много от популярните родопски мелодии, които са за сватба, веселие, любов. Хореографията в голямата част е на Сийка Василева, а другите двама хореографи са Спас Стойнев и Стефка Барбудова. Либретото и режисурата са на Адриан Петров.

След Смолян, спектакълът ще бъде представен в 12 областни града, а за финал се обмисля идеята да бъде представен в зала 1 на НДК през пролетта на следващата година.

„ С този спектакъл заявихме във фолклорното пространство за пореден път, че ФА „Родопа” е жив, съхранен и работи с добри темпове, за да представи пред публиката на България невероятното фолклорно богатство на Родопите”, посочи Петров.

СмолянБГвести.нет

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини