Малко под 54% средна избирателна активност в Смолянска област

Обобщени данни към 17 часа за избирателната активност в Смолянска област за президент и вицепрезидент сочат, че малко над половината от имащите право на глас 106 773 избиратели са го упражнили. В Смолянска област за президент и вицепрезидент са гласували 53.74% или 57 390 избиратели. С незначителна разлика такива са били резултатите от активността и за президентския вот през 2011г ., когато към 17.00ч.  52.39% от имащите на право на глас в президентските избори са го упражнили.  

За национален референдум вота си са дали 49.30% малко над 52 хиляди души.

Към момента са постъпили три сигнала в РИК за нарушения на изборното законодателство, но като цяло процесът на територията на Смолян и областта тече нормално и спокойно.

Припомняме, че единият сигнал е за тясно помещение, но според РИК това не е проблем за упражняване на вота. Вторият сигнал е за двойно гласуване-с бюлетина и електронно, за което Смолян Бгвести.нет писа по-рано днес. По искане на дежурния прокурор от Районна прокуратура в Смолян цялата документация свързана с нарушението е изискана и изпратена по компетентност за проверка. Третият сигнал е липса на лепенки на кутията за отрязъци, където се оставят номерата на бюлетината. В момента представители на РИК са в съответната секция за проверка на сигнала на място.

СмолянБГвести.нет

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини