Изкуственият интелект на суперкомпютъра Watson навлиза във всевъзможни устройства

Project Intu позволява на разработчиците да вграждат когнитивните функции на суперкомпютъра Watson в най-различни устройства.

В момента достъпът до Project Intu е възможен през облака Watson Developer Cloud и шлюзовете Intu Gateway и GitHub. За разработчиците са налични услуги на Watson като Conversation, Language и Visual Recognition.

Според IBM, платформата Project Intu ще позволи сравнително лесно добавяне на когнитивни възможности на разнообразни устройства, вкл. IoT (интернет на нещата) и роботи. Очаква се това да ускори внедряването на когнитивни технологии.

В резултат, взаимодействието между устройства и потребители ще стане по-естествено, с добавяне на емоционална съставяща и поведение. Услуги като Conversation, Language и Visual Recognition ще позволят на устройствата да разпознават потребителите и да поддържат с тях диалог на естествен език.

Клиентската част на Watson приложенията може да стъпи на най-различни платформи, започвайки от едноплатков микрокомпютър Raspberry Pi и стигайки до настолни системи под управление на macOS, Windows или Linux.

Източник: technews.bg

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини