Деца "виждат" чудеса в часа по вероучение на Кръстова гора

Изображение 1 от 6

    Час по вероучение на Кръстова гора е новата инициатива на Православния младежки център „Чисти сърца“ към храма в Смолян.

    остави дълбока следа в душата на всяко от децата от младежкия православен център Чисти сърца,които са пътували до свещеното място в Родопите.

    Учителките  Николина Жекина и Радка Георгиева заведоха  там деца от двете групи по вероучение  в „Чисти сърца“, повечето от тях наскоро започнали занимания в Центъра, заедно с техни родители. Срещата с това свято място и разговора с игумена на манастира архимандрит Висарион, който е архиерейски наместник на Смолянска духовна околия и подкрепя дейността на МПЦ „Чисти сърца“, по мнението на децата, учителките и родителите е била нов вид преподаване на духовни знания и силен урок по вероучение.

    „Незабравима  и вълнуваща беше срещата ни с архимандрит Висарион. Той ни разказа интересната история за Кръста – чудотворен и спасяващ. После ни направи подаръци – кръстчета и иконки. И друг път са ме водили на Кръстова гора, но  всеки път откривам нови неща…“ Това разказва с вълнение 8-годишната Анелия Кабасанова.  А 7-годишният Петър Каров разказа, че в старата църквичка „Св. Троица“  на Кръстова гора децата са видели как от иконата Иисус Христос отварял очи и им се усмихвал.

    „Всички видяхме това, много ни впечатли и развълнува“, каза Петьо, посочвайки още, че в голямата църква „Покров Богородичен“  той  е произнесъл молитвата „Отче Наш“ и видял просълзените очи на майка си и на други хора.“

      Децата са посетили аязмото „Гълъбичката“ и параклисите, въздигнати в чест на светите 12 апостоли – първите ученици на Иисус Христос.  А на Кръста горе са продължили урока по вероучение под ръководството на преподавателите Николина Жекина и Радка Георгиева.

    „Това, което се прави в „Чисти сърца“ за възпитание на децата във вяра, е благодатно, заяви Мими Карова, майка на едно от децата. След всяко посещение на сина ни там,  усещам добрата промяна. Убеждавам се какво въздействие  има храмът върху децата, самото присъствие в него, независимо дали рисуват, пеят или учат молитви.“

    СмолянБГвести.нет

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини