В жестока конкуренция: Смолянски състезатели грабнаха 10 медала от фестивал на бойните изкуства

Смолянските спортисти от СК ”БУДОКА – БЪЛГАРИЯ” спечелиха четири златни, три сребърни и 3 бронзови медала. На фестивал на бойните изкуства в София участваха общо 11 състезатели, които в битка с над 450 конкуренти от цялата страна се бориха за медалите, заедно с представители от Република Сърбия и Република Македония.

За пета поредна година смолянчани окупираха свръхтежката категория като Димитър Димитров отново грабна златото при мъжете над 94 кг. Тази година в състезанието взеха участие и състезатели от групата по бойни изкуства на ОДК – Смолян.

Павлина Семерджиева, Валерия Бекярова и Рени Пашова се окичиха със златото, сребро грабнаха Вероника Гълъбова и Мая Чиндева, а с бронза се увенча Алекси Ефтимов.

Така след категоричните победи и високи резултати, медалистите на СК БУДОКА – БЪЛГАРИЯ спечелиха квоти за участие в предстоящото европейско първенство по джу – джицу, което следва да се проведе рез 2017г.

Състезанието, което се проведе на 20 ноември в зала "Армеец" се организира от Българска джу – джицу федерация, Спортна Асоциация на МВР и Централен полицейски, карате и джу – джицу клуб – София. Нивото му е изключително високо и подбора на националните състезатели се осъществява именно измежду победителите в него.

СмолянБГвести.нет

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини